Auto

Reparatie parbrize vs inlocuire parbrize

/ July 11, 2016

Ei bine, fara sa vrei, iar ai ajuns intr-o situatie in care trebuie sa apelezi la un service pentru reparatie parbrize. Erai in spatele unui camion si o pietricica a cazut din remorca acestuia, iar acum te-ai ales cu o crapatura frumoasa pe parbriz. Ai promis ca nu se va mai intampla asta si ca vei avea grija, insa acum e prea tarziu. Ai o alta crapatura, care se uneste cu celelalte si acum te intrebi daca trebuie sa te duci la un service pentru o reparatie, inlocuire sau dimpotriva, nu ai niciun motiv de ingrijorare.

reparatie parbrize

In ziua de azi, parbrizele sunt mai mult decat o fereastra pentru masina ta; acestea sunt o parte semnificativa a sistemului de protectie al acestuia. Sunt construite din doua straturi de sticla, cu un strat de plastic intre ele, si sunt concepute pentru a mentine pasagerii in conditii de siguranta de pericole, mai putin in cazurile cele mai grave. Dar parbrizele nu sunt perfecte, si pe masura gradul de uzura se acumuleaza, acestea au nevoie de inlocuire.

De ce ar trebuie sa iti inlocuiesti parbrizul? Ei bine, ofiterii de politie pot sa iti idea o amenda destul de mare daca li se pare ca parbrizul tau nu este in siguranta. Aceste amenzi sunt destul de apropiate de pretul inlocuirii parbrizului. Daca ai daune semnificative pe parbrize, atunci cand vei merge la inspectia anuala pentru asigurare, costul acesteia va creste direct proportional. Crapaturile care se extind pe mai mult de 12 cm de la marginea parbrizului pot cere inlocuirea a acestuia inainte de inspectia tehnica anuala.

Cea mai serioasa preocupare, desigur, este faptul ca o fisura in parbriz poate afecta integritatea acestuia, se poate raspandi, si poate chiar sa duca la sfaramarea acestuia – ceea ce te-ar pune pe tine si pasagerii tai in mare pericol. Macar pentru acest motiv ar trebui sa iei in considerare urmatoarele sfaturi despre cum sa fii in siguranta si ce trebuie sa faci in cazul in care parbrizul este spart.

parbriz spart

Trebuie sa evaluezi corect pagubele din parbriz, la un service specializat. Repararea fisurii este cu mult mai putin costisitoare decat inlocuirea intregului parbriz. De obicei, reparatia este posibila in cazul in care fisura este mai mica de 12 cm in lungime, sau in cazul in care o ciobitura este mai mica decat o moneda de 50 bani. In cazul in care prejudiciul este mai mare decat acesta sau interfereaza cu punctul tau de vedere, nu ar trebui sa mai conduci masina pana cand nu ai fost la un service pentru reparatie parbrize.

Minimizeaza posibilitatea fisurii de a se raspandi. Poti plasa o banda adeziva transparenta pe zona afectata, astfel incat sa nu iti blochezi vederea. Acesta va pastra murdaria in afara fisurii pana vei putea ajunge la un service pentru reparatia necesara.

Tine masina, si implicit parbrizul, departe de temperaturi extreme. Folosirea antigelului pe vreme rece sau a aerului conditionat pe caldura poate slabi si mai mult rezistenta parbrizului. Chiar si parcarea masinii in zone cu soare poate produce suficienta caldura pentru a slabi sticla. Parcheaza la umbra ori de cate ori este posibil.

Daca ai de gand sa repari fisurile sau ciobiturile, nu duce masina la o spalatorie sau nu folosi stergatoarele de parbriz. Lichidele vor intra in zonele afectate si acest lucru poate duce la scaderea calitatii repararii parbrizului.

Cel mai important sfat legat de fisurile din parbriz este sa fii in siguranta si sa nu pui costul reparatiei parbrizului mai presus de siguranta familiei tale. Fisurile de parbriz sunt comune, si nu reprezinta niciun motiv de panica in general. Dar, atunci cand capeti una, analizeaza-o cu atentie si decide care este cea mai buna solutie. Cu cat astepti mai mult, cu atat mai probabil este sa platesti mai mult pentru serviciile de reparatie parbrize.