Auto

Pregatirea pentru examenul de permis auto

Scoala auto
/ September 1, 2017

V-ati planificat sa luati permisul de conducere, si aveti emotii, precum si indoilei ca ati putea reusi? Nu va faceti griji – perioada dintre prima zi la scoala de soferi pe lectii de condus si ziua testului poate fi parcursa foarte usor, folosind diferite metode. Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa porniti cu dreptul pentru a reusi la examenul de permis.

Exersati mult- apoi exersati si mai mult

Este ceva evident, cu cat repetatii mai des manevrele de conducere, cu atat mai mult ele va vor intra in reflex si increderea in dumneavoastra va creste.

Asadar reflectati asupra progresului impreuna cu instructorul ales, urmarind cu atentie fiecare lectie de conducere, identificati problemele si acordati timp pentru perfectarea lor.

Daca puteti exersa intre lectiile de conducere efectuate la scoala auto cu un prieten sau un membru al familiei, procesul de invatare poate fi accelerat.

Concentrati-va, ascultati si observati

Concentrarea nu este importanta doar pentru a intelege maximum din lectiile de condus- este absolut cruciala pentru un condus responsabil si in siguranta.

Asadar, cand instructorul va prezinta o noua manevra sau o noua lectie, dedicati-va total. Observati, reflectati si intrebati daca aveti nelamuriri, astfel incat totul sa fie clar.

Lipsa atentiei corespunzatoare poate aduce un esec la proba pentru permisul auto, asadar aveti grija la detalii – oglinzile in intersectii, unghiuri moarte la schimbarea benzilor – iar detaliile vor avea grija de dumneavoastra.

Cunoasterea rutei de testare

Cu cat suntem mai obisnuiti cu mediul din jur, cu atat suntem mai increzatori si siguri cand il parcurgem. La fel se intampla si in cazul condusului.

Rutele exacte de testare nu sunt niciodata precizate de examinatorii de la Politia Rutiera, insa ele sunt similare de la an la an, iar instructorul de la scoala de soferi probabil va cunoaste majoritatea strazilor si intersectiilor. Aveti grija sa parcurgeti aceste rute de multe ori in timpul lectiilor de condus. Scoala auto

Pregatiti-va foarte bine

Un mare clasic a spus: “Nereusind sa te pregatesti, te pregatesti pentru o nereusita”. In primul rand, asigurati-va ca sunteti intr-adevar pregatit, atat in ceea ce priveste teoria cat si practica, inainte de a depune dosarul pentru testare.

Daca insistati pentru o testare timpurie, bazandu-va pe noroc mai mult decat pe cunoastere, este foarte probabil ca va veti pierde timpul si banii.

Inaintea testului, faceti toate eforturile sa fiti pregatit. De exemplu, multi instructori de la scoli auto ofera o lectie de condus chiar inaintea testului, pentru a fi “incalziti” si gata de plecare.

Si cand vine ziua cea mare, odihniti-va bine in noaptea dinaintea acesteia. De asemenea, nu sariti peste micul dejun.

Respirati

Emotiile sunt perfect normale, si pot fi un semn pozitiv ca sunteti concentrat pe ceea ce veti avea de facut. Daca stiti ca veti deveni prea emotionat in timpul examenului, luati in considerare practicarea catorva tehnici de relaxare obisnuite.

Exercitiile de respiratie sunt o metoda simpla si eficienta. Cand emotiile lovesc, respiratia noastra devine sacadata si alerta. Si cu cat respiram mai putin profund, cu atat devenim mai stresati. Incetinirea respiratiei poate avea un efect de calmare, aduce nivelul adrenalinei in parametrii normali, incetineste bataile inimii, si relaxeaza muschii tensionati.

Va sfatuiesc sa o incercati, veti fi surprinsi cat de mult va va ajuta.

Bucurati-va de experienta

Si inca ceva. Lectiile de condus ar trebui sa fie o experienta placuta. In timp ce condusul nu trebuie privit cu superficialitate, nici nu trebuie sa il simtiti ca o povara. Abordati lectiile cu mintea deschisa si nu fiti dezamagiti de esecurile din timpul procesului de invatare. Asadar, incercati sa savurati fiecare moment al “excursiei” din perimetrul scolii de soferi. Multa bafta la examen!