Auto

Intretinerea masinii prin spalare si polish auto Timisoara

/ April 17, 2016

Pentru unii, poate parea ceva ce se subintelege, insa nu toata lumea stie ca spalarea si lustruirea frecventa a masinii este cea mai buna metoda de a o ntretine si a te asigura ca va functiona ani buni de acum incolo; pentru astfel de servicii fie poti apela la firme de spalare si polish auto Timisoara, fie faci acest lucru singur. Atat timp cat sunt folosite produsele potrivite si in ordinea corecta, acesta actiune nu-ti va afecta masina in mod negativ. Desi sunt implicate multe proceduri in intretinerea masinii, acestea nu trebuie sa fie o munca grea sau dificila. Ceea ce trebuie sa stii este ca, in cazul in care te decizi sa nu apelezi la servicii de spalari si polish auto Timisoara, unii dintre acesti pasi trebuie facuti saptamanal, in timp ce altii pot fi facuti lunar sau chiar anual.

polish auto timisoara

Exista cateva reguli simple de urmat daca te decizi sa iti speli si sa iti lustruiesti masina singur:

Nu conteaza in ce stagiu al ingrijirii masinii te afli, este intotdeauna indicat ca masina sa fie parcata intr-un loc racoros si umbrit. In cazul in care apa pe care o folosesti este dura – adica contine multe minerale –  trebuie sa stii ca aceasta va lasa pete pe vopsea in momentul in care se evapora (lucru care se intampla foarte repede in lumina directa a soarelui). Desi majoritatea produselor de lustruit moderne nu se usuca foarte repede nici in lumina directa a soarelui, pentru rezultate optime este preferabil sa alegi un loc acoperit pentru a ingriji masina.

Asigura-te ca ai la dispozitie un numar suficient de prosoape din microfibra pentru spalarea si uscarea masinii, precum si pentru aplicarea si indepartarea substantelor de lustruit. Prosoapele din microfibra sunt mai fine decat prosoapele din bumbac sau piele de caprioara, cele din urma putand deteriora finisajul sau crea zgarieturi usoare ale caroseriei. Prosoapele din microfibra necesita insa o ingrijire speciala: trebuie spalate separat de alte haine, cu apa calda si fara a folosi balsam de rufe. In momentul in care iti dai seama ca acestea si-au indeplinit scopul si s-au invechit, nu le mai folosi pentru caroseria masinii, ci pentru jante sau teava de esapament.

Spalarea masinii: cea mai imporanta parte a ingrijirii masinii, acesta indeparteaza contaminantii care se acumuleaza treptat pe caroserie, creand un strat de reziduri care ar putea provoca zgarieturi mai tarziu in cazul in care nu este indepartat. Acest lucru necesita un produs special pentru spalare auto, produs ce are un pH echilibrat si este special creat pentru a slabi si indeparta contaminantii.

Evita sa folosesti detergenti de vase, sapun de rufe sau detergenti de uz casnic. Acestea sunt create pentru a elimina si dizolva grasimi si ulei, si mai degraba vor deteriora caroseria decat sa o curete.

Polish auto: produsele pentru lustruirea masinii nu protejeaza finisajul, din acest motiv folosirea lor este optionala. Cu toate acestea, exista unele produse care pot restaura uleiurile naturale pe care vopseaua le-a avut odata, ceea ce face ca suprafata masinii sa fie reflectorizanta si stralucitoare. Este recomandat sa lustruiesti masina sau sa apelezi la un serviciu de polish auto Timisoara cel putin o data pe an. Cu toate ca masinile in culori deschise precum alb sau argintiu nu vor afisa o mare schimbare, cele in culori inchise, precum negru, visiniu sau bleumarin vor reflecta lumina ca o oglinda dupa un polish auto corespunzator.

Asa cum ai facut si in timpul procesului de spalare, aplica substanta de lustruit prin miscari circulare mici folosind un aplicator cu huse din microfibra, iar atunci cand substantele devin tulburi foloseste prosoape din microfibra pentru a le indeparta. Nu este indicat sa lasi ca substanta de lustruit sa se usuce complet. Incercarea de a indeparta rezidurile dupa ce s-au uscat poate duce la deteriorarea caroseriei.

Acum ca ai aflat aceste sfaturi usor de pus in aplicare, esti pregatit sa iti ingrijesti masina asa cum iti doresti. Insa, daca in continuare crezi ca nu te descurci sau pur si simplu nu ai timp, poti apela cu incredere la un serviciu de spalare si polish auto Timisoara.