Auto

Ce servicii poate oferi un contabil bun pentru firma ta de inchirieri de automobile

Specialisti in contabilitate
/ January 5, 2018

In trecut, oamenii apelau la contabili doar pentru a asista la intocmirea documentelor fiscale de la final de an, altfel spus, pentru a pregati declaratiile financiare de la sfarsit de an si pentru a se ocupa de impozitele personale sau ale firmelor. Odata cu trecerea timpului s-a schimbat si rolul contabilului. Astfel de profesionisti pot oferi acum o gama variata de servicii pentru firma ta de inchirieri de automobile.

Conturile de gestiune

Datele administrative sunt factorul cheie in conducerea eficienta a unei afaceri  si mentinerea finantelor sub control. Conturile de gestiune reprezinta una dintre cele mai bune metode pentru a realiza acest lucru.

Conturile de gestiune acopera de obicei contul de profit si pierdere, bilantul financiar si fluxul numerarului; acestea sunt folosite pentru a evalua performantele financiare efectuate in cadrul unei afaceri dintr-o anumita perioada si situatia pozitiei financiare de la sfarsitul unui interval de timp. Datele sunt utilizate pentru planificari ulterioare sau pentru identificarea situatiilor care nu se desfasoara conform planului – de exemplu repararea unor masini lovite / avariate de clienti – astfel incat sa poata fi remediate prin diminuarea efectelor.

Contabilitatea TVA

TVA-ul poate parea la prima vedere un lucru simplu si precis. De multe ori insa apar situatii neprevazute, sistemul TVA devenind atunci foarte complex. Normele si reglementarile TVA sunt adesea schimbate si este foarte important ca firma Dvs de inchiriat masini sa tina pasul cu acestea pentru  a va asigura ca afacerea nu incalca regulile. Consecintele pentru rambursarile ilegale de TVA sunt foarte severe, se acorda penalizari foarte mari iar ratele TVA pot creste oricand.

Din cauza esecurilor asociate cu rambursarile eronate de TVA,  se merita externalizarea acestei functii unei persoane cu experienta in domeniu si care  se afla la curent cu normele si reglementarile TVA in vigoare. Serviciile de contabilitate TVA sunt oferite de numeroase firme astfel incat daca veti avea nevoie de asistenta in efectuarea calculelor TVA, contabilul personal va fi primul la care veti apela.

Servicii de salarizare

Gestionarea unui department de salarizare ocupa adesea o buna parte din timp, chiar si atunci cand sunt doar putini angajati. In plus, va trebui sa aveti cunostinte tehnice despre cum se calculeaza salariul precum si abilitatea de intocmire a statelor de salarii.

Multe firme de contabilitate ofera servicii de salarizare pentru firmele de rent-a-car prin care obtin toate datele relevante, proceseaza datele si realizeaza toate rapoartele manageriale necesare. Ofera consultanta despre suma cu care ar trebui platit fiecare angajat si despre cat trebuie achitat Administratiei fiscale, si se ocupa totodata de emiterea electronica a acestor fonduri.

Servicii de insolventa

Daca afacerea se confrunta cu dificultati si nu exista alta optiune decat trecerea sa in insolventa, un numar mare de specialisti contabili ofera acest serviciu si asista la reorganizarea formala a companiei si achita, pe cat posibil, toate datoriile ridicate.

Daca ai deja o relatie de afaceri cu o alta societate care se afla in dificultate, departamentul de insolventa va lupta pentru a obtine plata tuturor datoriilor care se cuvin companiei tale.

Servicii financiare corporative

Finantele firmei tale de inchiriat automobile reprezinta un sector specializat si larg, Acest sector cuprinde functii care vizeaza, printre altele, pregatirea estimarilor de cash-flow si proiecte financiare, pregatirea planurilor de afaceri, asistarea la investitii, achizitii si vanzari, evaluarea afacerilor.