Transporturi

Afaceri cu rent-a-car – Aspecte importante pentru atingerea succesului

Afacere de inchiriat auto
/ October 13, 2017

Daca v-ati propus sa intrati in domeniul afacerilor cu inchirieri de masini – rent a car, e bine sa stiti dinainte principalele probleme si oportunitati cu care au de a face firmele din acest domeniu. Desi in ansamblu, industria este in crestere, numarul celor care decid sa intre pe aceasta piata este tot mai mare, ceea ce inseamna ca “felia” de clienti a fiecarei companii devine tot mai mica cu fiecare nou intrat. Cei mai avansati au inteles ca Internetul poate fi o sursa continua de prospecti si clienti, si au decis sa investeasca in acest domeniu – in care in ziua de azi poti gasi o firma de rent a car in Timisoara pe Facebook printr-o simpla cautare pe motorul social. Nu trebuie neglijate nici reclamele pe Google, Facebook, optimizarea pentru motoarele de cautare si platformele sociale. Pentru cei intrati recent pe piata insa, mai jos descoperiti aspecte care ar trebui sa primeasca atentie cu prioritate: Afacere de inchiriat auto

Posibile vulnerabilitati ale afacerii

 

Masinile ce devin tot mai vechi: Costul operarii unor automobile vechi pot fi enorme, deoarece acestea tind sa dea rateuri tot mai des, si veti cheltui tot mai mult mult pe combustibil, ulei si reparatii. Trecand peste aacest aspect, un automobil vechi va poate lasa balta atunci cand aveti nevoie de ea cel mai mult. Imaginati-va ca un client al Dvs trebuie sa ajunga la aeroport sau la o intalnire importanta. Din pacate, masina se strica pe drum [acest lucru mai bine ar ramane doar in imaginatia noastra!]. Ar putea insemna sfarsitul relatiei clientului respectiv cu afacerea dumneavoastra. Cel mai bun lucru de facut este sa inlocuiti un autovehicul de fiecare data observati ca aceasta se invecheste.

Cheltuieli prea mari: Daca cheltuiti prea mult pe reparatii si posibil pe serviciile oferite, afacerea nu va mai fi profitabila. Trebuie sa masurati costurile pentru a reduce cheltuielile inutile.

Lipsa stafului dedicat: Daca oferiti si servicii de inchirieri cu sofer inclus, iar acestia nu sunt bine motivati, s-ar putea sa nu va bucurati de dedicare in serviciile oferite de ei. Pentru a fi si mai rau, daca nu aveti un sistem de control financiar bun, soferii dumneavoastra pot umbla la banii dumneavoastra.

Clienti cu un drum doar dus: Intr-o situatie in care cei mai multi dintre clientii dumneavoastra doresc doar un drum dus, profitabilitatea va scadea dramatic daca nu includeti in pret si costul returnarii automobilului in parc.

Daca veti acorda o atentie marita aspectelor discutate mai sus, va mariti sansele de a evita cu usorinta momente dificile din viata afacerii Dvs. Intr-un articol urmator vom discuta si despre alte aspecte de interes.